Μοναχός σε ένα κελί του Excel | An Excel Seminar Experience

Σας ενημερώνουμε ότι αναρτήθηκαν στο site του ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ ανακοινώσεις, που αφορούν διευκρινιστικές οδηγίες ως προς την αποπληρωμή προγραμμάτων ΛΑΕΚ 0,24% προηγούμενων ετών. Μάθετε Περισσότερα.
ΟΑΕΔ – ΛΑΕΚ 0,24% | Διευκρινίσεις σχετικά με την αποπληρωμή των Προγραμμάτων
05/07/2018
To Instagram είναι ο νέος σου φίλος στο χτίσιμο του Brand σου.
13/07/2018
«…Πες κι εσύ κάτι!» προέτρεπε ο Πάνος Μιχαλόπουλος τον Σωτήρη Μουστάκα στην ταινία Ροζ Γάτος και ο δύσμοιρος καθηγητής Αρχιμήδης απαντούσε «..Ζέστη εεε.. κουφόβραση… λιοπύρι… καύσων!». Κάπως έτσι όλοι αισθανόμαστε για ένα ακόμα καλοκαίρι εν έτει 2018. Και μέσα στην ζέστη, κόπωση, όνειρα για διακοπές, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις εκάστοτε δυσκολίες που έχει η εργασία, ιδίως όταν πρέπει να λύσουμε και να υπολογίσουμε θέματα μέσω του Excel.

Λίγοι έχουν συνδέσει το γεγονός ότι η λέξη που χρησιμοποιείται για το συγκεκριμένο πρόγραμμα (Excel) μεταφράζεται ως Διαπρέπω. Και ο δρόμος για τον στόχο αυτόν είναι ο λιγότερο ταξιδεμένος.

Παρατηρείται ότι ενώ πολλοί δηλώνουν ότι γνωρίζουν το excel λιγότεροι πραγματικά το χειρίζονται με σκοπό να κάνουν την ζωή τους πιο εύκολη. Και η ευκολία κατακτάται πολλές φορές μέσα από απλές κινήσεις.
Ας πάρω ένα απλό παράδειγμα:
Όλοι μας γνωρίζουμε την συνάρτηση sum. Πόσοι όπως από εμάς ξέρουμε ότι αντί να ψάχνουμε μέσα από κορδέλες την συνάρτηση, η συντόμευση γίνεται μέσω των πλήκτρων Alt+= (όταν έχουμε την Αγγλική γλώσσα στο πληκτρολόγιο). Πατώντας αυτά τα 2 πλήκτρα μαζί, το Excel καταλαβαίνει ότι ψάχνουμε την άθροιση είτε οριζόντια είτε κάθετα, οπότε και φέρνει το πιο λογικό (για αυτό) αποτέλεσμα (πολλές φορές η λογική του δεν είναι η λογική μας). Με αυτό το μικρό παράδειγμα θέλω να σας καλωσορίσω στις συντομεύσεις του Excel οι οποίες ενεργοποιούνται μέσω του πλήκτρου Alt. Μέσω του πλήκτρου Alt ξάφνου όλες οι εντολές βαφτίζονται με ένα (ή περισσότερα) γράμματα (σημειωτέων ότι γίνονται αναφορές σε προεπιλεγμένες συντομεύσεις οι οποίες μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τις επιλογές του εκάστοτε χρήστη).

Ας δώσουμε άλλο ένα παράδειγμα το οποίο είναι η επικόλληση ενός κελιού σε ένα άλλο ως κείμενο, δηλαδή η αντιγραφή από ένα κελί (ή επιλογή κελιών) που έχει άπειρες συναρτήσεις μόνο το αποτέλεσμά του σε ένα άλλο.

Μπορούμε να κάνουμε δεξί κλικ, Αντιγραφή, να επιλέξουμε το κελί προορισμού, δεξί κλικ Ειδική Επικόλληση, Επικόλληση ως κείμενο.

Η επιτυχία είναι σίγουρη σε αυτή την περίπτωση. Ο χρόνος μας όμως δεν είναι 😊

Ας δοκιμάσουμε έναν πιο σύνθετο (για αρχή) τρόπο μέσω της παρακάτω συστοιχίας πλήκτρων:


Ctrl+C, επιλογή του κελιού προορισμού, Alt, H, V, V (εδώ δεν υφίσταται το προαπαιτούμενο του Αγγλικού πληκτρολογίου).
Δεδομένη επιτυχία σε μικρότερο χρόνο!
Παρατηρούμε ότι γλυτώνοντας δευτερόλεπτα από τις ασκήσεις ρουτίνας καταλήγουμε να γλυτώνουμε λεπτά ή και ώρες ζωής. Και είναι κάτι που όλοι το ψάχνουμε

Παροτρύνω λοιπόν όλους τους αναγνώστες αυτού του άρθρου, αφού όπως λέει η Pro Seminars «Φέτος είναι η χρονιά μου», φέτος να είναι και η χρονιά των συντομεύσεων!

Από τον Θωμά Οργαντζή, Chief Accountant