Ε. Νικολαΐδου: «Όταν θέλεις κάτι ξεκάθαρα, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα το κατακτήσεις»

Τι, δε θα γίνεται ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός αυτόματα;
01/09/2017
Είσαι έτοιμος ώστε το 2018 να είναι η Χρονιά σου;
01/12/2017

Με μαθηματική ακρίβεια μπορούμε να αποκτήσουμε ο,τιδήποτε κι αν θελήσουμε σε αυτή τη ζωή, αρκεί να υπάρχει ξεκάθαρη βούληση και τα οφέλη και οι συνέπειες της απόκτησής του, να νοηματοδοτούν τις κυρίαρχες αξίες της ζωής μας. Κάθε καινούρια δράση που συνδέεται ή εντάσσεται στα πλάνα μας για αλλαγή ή εξέλιξη, «συνεργάζεται» καλύτερα με το λειτουργικό μας σύστημα, όταν είναι αποτέλεσμα συνειδητοποίησης, επιλογής και βαθύτερης κατανόησης της ανάγκης που ορίζουν την αλλαγή. Αυτά τουλάχιστον διαβεβαιώνει η Coach, Ειρήνη Νικολαΐδου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Pro Seminars και στην Learning Experience Consultant της εταιρίας, Φωτεινή Βαβίτσα.
Ρεαλιστική, αισιόδοξη ή απλά προκλητική η παραπάνω προσέγγιση -όπως ωστόσο μας εκμυστηρεύθηκε- αποτελεί το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα αναπτύξει τη μεθοδολογία της επίτευξης και όλα όσα θα μας παρουσιάσει στο επερχόμενο σεμινάριό μας «2018 | New Year - New Vision - New Executive Me», στις 15 & 16 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και 19 & 20 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

«Έλα να φτιάξεις τον καμβά της ζωής σου»

Με το που έφτιαξε καφέ και με την πρώτη καλησπέρα, μας προσκάλεσε να φτιάξουμε τον καμβά της ζωής μας. «Εσύ θα τον φτιάξεις. Ό,τι βάλεις εκεί μέσα, αυτό θα βλέπεις. Όπου επιλέγεις να στρέφεις καθημερινά την προσοχή σου κι ό,τι κι αν επιλέξεις να έχεις ως προσλαμβάνουσες, αυτό θα μετουσιώνεις», μας διευκρίνισε, ενώ τόνισε: «Αν επιλέγεις να είσαι μέσα στη μιζέρια, θα είσαι με μίζερους ανθρώπους, σε ένα αντίστοιχο περιβάλλον, με αρνητικές προσλαμβάνουσες και θα προσπαθείς συνεχώς και απεγνωσμένα να βγεις από εκεί». Με λίγα λόγια, η ίδια θέτει το εξής ερώτημα: «Ό,τι κι αν είναι αυτό που σε μπλοκάρει, σε απογοητεύει ή σε δυσκολεύει, αν δεν σε υποστηρίζει, αν δε σε προχωράει κι αν δε σε εξελίσσει, γιατί το κρατάς;»
Τροφή για σκέψη και επαναπροσδιορισμό.
Αυτόν ακριβώς τον προβληματισμό μεταφέρουμε στο σεμινάριο “2018| NewYear | New Vision | New Executive Me.” Θέλουμε να σου προτείνουμε την αλλαγή στάσης, να σου πούμε ουσιαστικά, άλλαξε την οπτική, την αντίληψη και τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα. Έτσι καταρχήν εγκαθιστάς, τα μοτίβα της όποιας αλλαγής. Συγκεκριμένα, «όσοι έρθουν στο σεμινάριό μας, θα μπορούν να κατανοήσουν τους στόχους τους και πως συνδέονται με τη βαθύτερη ανάγκη για αλλαγή. Θα εργαστούμε σε αυτή τη βάση. Θέλουμε γερές βάσεις και θα επικεντρωθούμε σε αυτό, ώστε το οικοδόμημα της αλλαγής, τα επιμέρους βήματα και οι δράσεις που θα υλοποιούν σταδιακά, να χτίζουν μια γερή οικοδομή», καταλήγει η Coach.
Σε ερώτηση σχετικά με όσους προσπαθούν και στοχεύουν στην αυτοβελτίωση, χωρίς ωστόσο να εγκαθιστούν γερές βάσεις στην καθημερινότητά τους, η κα. Νικολαΐδου απάντησε: «Για να εγκατασταθεί μια αλλαγή, χρειάζεται από τρεις εβδομάδες έως τρία χρόνια. Αυτός είναι ένας παράγοντας που έχει μετρηθεί για διάφορες αλλαγές που εγκαθιστούμε στην καθημερινότητά μας. Η ίδια μάλιστα χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ακόμη κι αν χάσεις βάρος, αν αυτό δεν σταθεροποιηθεί για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο, ουσιαστικά δεν το έχεις χάσει, απλά το έχεις αποβάλλει. Έχεις ακόμη μία σχέση εξάρτησης με αυτή την πρότερη κατάσταση».
Πρώτο βήμα, σύμφωνα με την κα. Νικολαΐδου για να δει κανείς θετικές αλλαγές στη ζωή του, είναι να υπάρχει «μία ισχυρή βούληση, να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Αυτή είναι ένα πανίσχυρο μοτίβο σκέψης για εμένα. Να γίνω το καλύτερο που μπορώ, που δύναμαι. Να είναι ο προσανατολισμός μου ένας, η αριστεία». «Αν αυτός είναι ο κυρίαρχος σκοπός και στόχος, δεν υπάρχει περίπτωση να χαθείς. Δεν χάνεσαι ποτέ. Έχει σημασία να βρούμε την ισχυρή μας βούληση και το σημείο στο οποίο αυτή συντονίζεται με τις αξίες μας. Τέλος, ας μην ξεχνάμε και την πειθαρχία και τη δέσμευση που είναι βασικοί παράγοντες», προσθέτει η ίδια.
Σχετικά με το σεμινάριο, η Ειρήνη Νικολαΐδου τόνισε, «Στο «2018 | NewYear | NewVision | New Executive Me»ουσιαστικά θα δουλέψουμε με τον κάθε συμμετέχοντα ατομικά & ομαδικά και θα μπορέσουμε να δούμε τη θέση και τις συντεταγμένες του, πάντα σε ένα σύστημα αναφοράς, το οποίο μπορεί να είναι εδώ το εταιρικό αλλά και να συνδέεται με το οικογενειακό ή το κοινωνικό. Δεν είναι ένα σεμινάριο όπου απλά ακούς. Είναι ένα βιωματικό εργαστήριο που συμμετέχεις ενεργά με ασκήσεις. Αναμορφώνεις το μέλλον σου και τον προσανατολισμό σου σε ό,τι λειτουργεί καλύτερα για σένα. Σχεδιάζεις και επαναπροσδιορίζεις τον καμβά της ζωής σου με εσένα πρωταγωνιστή. Εξουδετερώνεις παλιά μοτίβα και εγκαθιστάς νέα. Είμαστε 12 ώρες μαζί και θα κάνουμε πολλά πράγματα που θα ενδυναμώσουν και θα παρακινήσουν τους συμμετέχοντες στην επίτευξη της επιθυμητής αλλαγής».

Τι είναι Βιωματικό Σεμινάριο;

Σύμφωνα με την Coach, «Βιωματικό Σεμινάριο είναι αυτό το οποίο προκαλεί συγκίνηση και συναισθήματα. “Συν-κίνηση” σημαίνει ότι δε θυμάσαι τι είπες, δε θυμάσαι τι έκανες, θυμάσαι όμως πως ένιωσες «…» Εκεί ξεκινούν όλα και εκεί καταλήγουν. Είναι κάτι που καταχωρείται στο DNA σου, δεν το ξεχνάς ποτέ. Το σώμα σου δεν ξεχνάει ποτέ πως ένιωσες σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Έστω κι αν αυτή είχε διάρκεια μόλις πέντε δευτερόλεπτα, αρκεί για να σου διαμορφώσει την αντίληψη για ό,τι έκανες μιάμιση μέρα».
Η δική της προσδοκία από αυτό το Coaching Experience:

Θέλω την άλλη μέρα το πρωί να πεταχτεί με μία τέτοια δυναμική από το κρεβάτι του και να αρχίσει να γράφει με πάθος τις checklists του, ή τα βήματά του, ή να διαβάσει όλα όσα σημείωσε μέσα στις ώρες του workshop, και έτσι, να κάνει ένα πρώτο βήμα.

Ειρήνη Νικολαΐδου

Μερικοί ίσως να έχετε ήδη αντιληφθεί τα οφέλη αυτού του σεμιναρίου, άλλοι πάλι μπορεί να χρειάζεστε μερικά τεκμήρια ακόμη. Εμείς απλώς θα ρωτήσουμε: Πόσο πολύτιμο χρόνο και ενέργεια μπορεί να εξοικονομήσει από ένα τέτοιο Coaching Workshop ένας άνθρωπος, από τη στιγμή που θα εντοπίσει την αλλαγή, μέχρι τη στιγμή που θα κάνει τις δράσεις που θα τον οδηγήσουν τελικά σε αυτή; Γιατί πολύ απλά η κα. Νικολαΐδου ως Professional Certified Coach, έρχεται με τη γνώση, την εμπειρία και την αυθεντία της να βοηθήσει σε αυτό, ώστε από το ασυνείδητο να περάσουμε στο συνειδητό. Από το «Δεν ξέρω» να περάσουμε στο ξεκάθαρο «Επιλέγω».

Ουσιαστικά, αλλάζεις τη ματιά σου, για να αλλάξεις τη ζωή σου.


Πληροφορίες Σεμιναρίου:

Τίτλος: "2018 | New Year - New Vision - New Executive Me"
Ημερομηνίες:
Θεσσαλονίκη: 15.12.2017: 17.30-22.00 & 16.12.12.2017: 09.30-17.00 | The Met Hotel
Αθήνα: 19.12. 2017: 17.30-22.00 & 20.12.2017: 09.30-17.00 | Divani Caravel Hotel
Πληροφορίες Σεμιναρίου και Δηλώσεις Συμμετοχής: 2018 | New Year - New Vision - New Executive Me

new year vision on blog