O ρόλος του υπεύθυνου προστασίας δεδομένων (DPO), η σημασία του και ο τρόπος επιλογής του
03/04/2018Copywriting smART Workshop: The Speakt outcome
29/05/2018
Πρόσφατα έκανα ένα σεμινάριο παραγωγής περιεχομένου στην ομάδα εξωτερικών συνεργατών του Women On Top in business, που εκτός των άλλων, έχουν αναλάβει να δημιουργούν, κάθε μήνα, ο καθένας στον τομέα του, περιεχόμενο για το site και τα social media του οργανισμού.
Στην αρχή του εργαστηρίου τους ζήτησα να μου περιγράψουν τις δυσκολίες που έχουν συναντήσει ως τώρα σε αυτή τη διαδικασία και διαπίστωσα πως οι απαντήσεις τους μπορούσαν να χωριστούν σε δύο βασικές κατηγορίες: «έχω άπειρες ιδέες για γράψιμο και δεν ξέρω πώς να τις βάλω σε τάξη» ή «δεν έχω καμία απολύτως ιδέα για το τι να γράψω κάθε φορά».
Και οι δύο δυσκολίες αυτές, φυσικά, δεν αφορούν μόνο τους συνεργάτες μου -μας αφορούν όλους. Η καθεμία βασανίζει, συνήθως, διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, με εξίσου περιοριστικά, όμως, αποτελέσματα και για τους δύο: οι πρώτοι χάνονται συνήθως μέσα στο πλήθος των ιδεών τους και είτε δε γράφουν ποτέ τίποτα, είτε αναλώνονται σε εντελώς θεωρητικά (και, μεταξύ μας, αδιάφορα) κείμενα, που προσπαθούν να πουν τα πάντα και τελικά δε λένε τίποτα, ενώ οι δεύτεροι κατατάσσουν τους εαυτούς τους στους «μη δημιουργικούς», τους «χωρίς φαντασία» ανθρώπους κι έτσι δεν βιώνουν ποτέ τη χαρά και τα οφέλη του να γράφει κανείς για τη δουλειά του και για τα μοναδικά πράγματα που έχει να προσφέρει σ’ αυτήν.
Φυσικά, σε ένα σεμινάριο 2 ωρών, όπως ήταν το δικό μας, δεν είναι εύκολο να εφαρμόσει και να εξασκήσει κανείς τα εργαλεία και τις τεχνικές εκείνες που μπορούν να τον βοηθήσουν να βάλει σε τάξη τις σκέψεις του ή να γεννήσει καινούριες (καμιά φορά από το μηδέν). Μπορεί, ωστόσο να πάρει ιδέες και κατευθύνσεις,. Οι οποίες, πολύ συχνά, είναι κοινές και για τους δύο τύπους προκλήσεων, και στα 5 στάδια της διαδικασίας της γραφής (Πλαίσιο, Έρευνα, Δομή, Έκφραση, Διάχυση).
Αν, ωστόσο, πάρει κανείς τις κατευθύνσεις αυτές και τις συνδυάσει με πρακτικές ασκήσεις, μέσα σε ένα αρκετά μεγαλύτερο σεμινάριο (όπως το "Grow your Brand Online with Copywriting"), κι αν ο ίδιος επενδύσει, τις μέρες και τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν το σεμινάριο, στο να μην αφήνει τη δυσκολία του να τον αποτρέπει από το να καθίσει μπροστά στον υπολογιστή, τότε τα αδιέξοδα γίνονται διαχειρίσιμα και η διαδικασία αρχίζει να ρέει. Και εκείνος που έχει κάνει τη δουλειά να τα διαχειριστεί στον εαυτό του μπορεί στη συνέχεια να βοηθήσει και όσους πρόκειται να γράψουν γι’ αυτόν να κάνουν το ίδιο.
Στις 19/5 μπορούμε να ξεκινήσουμε μαζί αυτό το ταξίδι. Σας περιμένουμε!
Grow your Brand online with Copywriting
|
Από τη Στέλλα Κάσδαγλη
Writer, Co-Founder of Women on-Top
Δείτε περισσότερα εδώ |