Εισηγητές

Οι Εισηγητές μας:

kimertzian

Κιρεμιτζιάν Αντρανίκ | ACA

Επιστημονικός Διευθυντής των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς της Pro Seminars

Ο κος Αντρανίκ Κιρεμιτζιάν απέκτησε στην Μεγάλη Βρετανία τις γνώσεις του Ορκωτού Λογιστή το 1986. Είναι μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών της Αγγλίας και της Ουαλίας (ICAEW) και του ΣΕΛΚ (Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου).

Από το 1988 ασχολείται με την εκπαίδευση, αρχικά ως διευθυντής του BPP (Cyprus) και αργότερα της Σχολής Επαγγελματικών Σπουδών του Cyprus College στην Κύπρο. Διδάσκει για περισσότερα από 25 χρόνια στην Κύπρο και στο εξωτερικό στα μαθήματα του ACCA και του ICAEW σε όλα τα επίπεδα και διδάσκει επίσης Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς σε Κύπρο και Ελλάδα από το 1998.

Ήταν μέλος της Ειδικής Επιτροπής που αξιολόγησε το βαθμό συμμόρφωσης των Κυπριακών εισηγμένων εταιριών με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα που ορίστηκε από το ΣΕΛΚ μετά από αίτηση του Χρηματιστηρίου Αξιών της Κύπρου.

Εργάζεται επίσης ως σύμβουλος επιχειρήσεων και είναι στο Διοικητικό Συμβούλιο διάφορων εταιρειών. Η εργασία του των έχει ταξιδεύσει σε Αγγλία, Ανατολική Ευρώπη, Βόρια Αφρική, Μέση ανατολή, και Άπω ανατολή.

Αγγελάτου Έθελ

Η Έθελ Αγγελάτου, δραστηριοποιείται ως LinkedIn Trainer & Consultant, αναδεικνύοντας το Personal & Corporate Branding των χρηστών της πλατφόρμας. Έχει εκπαιδεύσει πάνω από 1000 άτομα μέσω hands-on workshops και ομιλίες συνεδρίων, έχοντας συνεργαστεί με περισσότερους από 12 οργανισμούς, εταιρείες και συλλόγους. Με αφορμή το πάθος της για την πλατφόρμα του LinkedIn και τη λειτουργία της, ίδρυσε το Facebook page LinkedIn Greek Community ένα forumμε στόχο να εκπαιδεύσει, να βοηθήσει και να ενώσει τους Έλληνες χρήστες της. Παράλληλα, απασχολείται ως Career Branding Coach & Σύμβουλος HR τα τελευταία 9 έτη, καθώς και ως Editor συμβουλευτικών άρθρων (έντυπο/ηλεκτρονικό τύπο), καλύπτοντας θέματα αντιμετώπισης της ανεργίας, personalbranding, SocialMedia και επιχειρηματικότητας. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας έχει εργαστεί τόσο σε Recruitment Agencies και HR Departments, στους τομείς στελέχωσης, προσλήψεων, επικοινωνίας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Είναι κάτοχος MSc in Human Resources Management του Cardiff, University of Wales, BSc in Business Administration του DEREE - The American College of Greece και πιστοποιημένη Social Media Professional από την STAREGISTER_Intl.

Αριστοτελίδης Σπήλιος

MBA in International Business, BSc in Physics with Environmental Science

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Ξεκίνησε την καριέρα του στις πωλήσεις το 1995, κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Μεγάλη Βρετανία. Από το 1997 έως το 2001, εργάστηκε ως στέλεχος πωλήσεων σε προγράμματα χρονομεριστικών διακοπών, ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες εκπαίδευσης.
Το 2001, σε ηλικία 29 ετών, ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή σε εταιρεία Direct Marketing and Sales Promotion, χτίζοντας, εκπαιδεύοντας και διοικώντας ομάδες πωλήσεων για λογαριασμό εταιρειών όπως η Nestle Hellas και η Allied Domecq. Στη συνέχεια εργάστηκε ως Key Account Manager και εκπαιδευτής σε μεγάλη εταιρεία εκπαίδευσης επιχειρήσεων και διευθυντικό στέλεχος σε εταιρεία λιανικού εμπορίου.
Σήμερα κατέχει τη θέση του Διευθυντή μεταπτυχιακών προγραμμάτων και του υπεύθυνου ανάπτυξης σε μεγάλο εκπαιδευτικό όμιλο της πόλης.
Ασχολείται με την εκπαίδευση ενηλίκων από το 2000, εκπαιδεύει ομάδες πωλήσεων από το 2001 και είναι εισηγητής σεμιναρίων από το 2006.
Πιστεύοντας στη δύναμη της εκπαίδευσης ως μέσο προσωπικής εξέλιξης και εργαλείο αύξησης της παραγωγικότητας, έχει παρακολουθήσει ο ίδιος εκατοντάδες ώρες εκπαιδεύσεων από μερικούς από τους κορυφαίους trainers παγκοσμίως, όπως οι Zig Ziglar, Allan Pease, Brian Tracy κ.α.
Προερχόμενος από το χώρο των πωλήσεων και της διοίκησης, στοχεύει ως εκπαιδευτής να παρέχει στους συμμετέχοντες γνώσεις και πρακτικές οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα, προσφέροντας πολύτιμες λύσεις ώστε να αυξηθεί η ατομική και ομαδική αποτελεσματικότητα και όχι απλά «ακαδημαϊκή γνώση και θεωρία».
Ακολουθώντας το πρότυπο των εκπαιδευτών του, εστιάζει ιδιαίτερα στην κινητοποίηση των συμμετεχόντων, εξηγώντας σε βάθος τη χρησιμότητα της παρεχόμενης γνώσης και την εφαρμογή της στην καθημερινότητα.
Σεβόμενος τις ιδιαιτερότητες της κάθε επιχείρησης, σχεδιάζει το κάθε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεχωριστά, ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων.
apostolou

Νατάσα Αποστόλου

Απόφοιτος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση. Κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου ACCA της Μεγάλης Βρετανίας.
Από το 1995 έως το 2002 εργάστηκε στην ελεγκτική εταιρία PricewaterhouseCoopers ως ορκωτός ελεγκτής με διευθυντικά καθήκοντα. Από το 2002 έως το 2005 εργάστηκε στο τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου της τράπεζας EFG Eurobank Ergasias όπου και ασχολήθηκε με τα τμήματα εσωτερικού ελέγχου των θυγατρικών τραπεζών Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Από τον Οκτώβριο του 2005 έως και σήμερα εργάζεται στην εταιρία Alpha Tankers and Freighters ως Διευθύντρια Χρηματοοικονομικής πληροφόρησης.
Ζει στη Νέα Μάκρη, είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.
thanopoulou

Τζίνα Θανοπούλου

Ed.M., M.A., Harvard University
Η Τζίνα Γ. Θανοπούλου είναι Συμβουλευτική Ψυχολόγος  & Ψυχο-εκπαιδευτική Σύμβουλος. Έχει 2 Μεταπτυχιακά Διπλώματα, Master’s degrees, ένα στην Εξελικτική Ψυχολογία από το ΗARVARD University,  (Graduate school of Education) & το άλλο από το EMERSON College στη Συμβουλευτική ΨυχολογίαΔραματοθεραπεία Έχει ειδίκευση στην «Ηθική» Εξέλιξη & στη Συμβουλευτική των Παιδιών & Εφήβων, καθώς & στη Οικογενειακή Θεραπεία & Θεραπεία Ζεύγους. Επίσης εξειδικεύεται στη Ψυχο-εκπαιδευτική Συμβουλευτική & Υποστήριξη παιδίων με Μαθησιακές Δυσκολίες. Η κα Θανοπούλου συνεργάζεται  με group practice γιατρών, ATHENS MEDICAL PARTNERS, όπου παρέχει Συμβουλευτική Υποστήριξη. Επίσης απο το 1996, απο τότε που γυρισε απο Αμερική,  διατηρεί το Προσωπικό της γραφείο όπου προσφέρει Συμβουλευτική Ψυχολογική Υποστήριξη  σε Ενήλικες, Ζευγάρια, Γονείς, Παιδιά & Εφήβους. Είναι μονιμη αρθρογράφος της Huffington Post. Gr,  από  το 2015, όπου γράφει ψυχολογικά, κοινωνικά & εκπαιδευτικά άρθρα. Για 4 χρόνια είχε μόνιμη στήλη και αρθρογρφούσε του Περιοδικού PSYCHOLΟGIES, ( Ελληνική Έκδοση). Έχει εργαστεί, (2015-02/2017) σαν Επιστημονική Συνεργάτης & Υπεύθυνη του τομέα Ψυχολογίας στη LIFE CLINIC GROUP, Counseling & Coaching Services, όπου παρείχε Ψυχολογική Υποστήριξη σε Παιδιά, Ενήλικες, Οικογένειες & Ζευγάρια. Επίσης  έχει οργανώνει σειρά Σεμιναρίων-Ομιλίων για Γονείς, PARENTOLOGY & Ζευγαρία. Ήταν για 16 χρόνια, από το 1991-2015, Διευθύντρια του Κέντρου Συμβουλευτικής & Μαθησιακών Δυσκολιών του International School of Athens, (ISA, former TASIS), όπου στήριζε με Ψυχολογική Συμβουλευτική Παιδιά, Εφήβους, Γονείς, Καθηγητές & οργάνωνε και παρουσίαζε Σεμινάρια/ Ομιλίες σε Γονείς, και  όπου συντόνιζε & οργάνωνε τη δουλειά ομάδας Ψυχολόγων & Ειδικών Εκπαιδευτικών σε όλα τα επίπεδα του σχολείου από το Νηπιαγωγείο, στο Δημοτικό, Γυμνάσιο & Λύκειο. Επίσης από το 1996-1998 ήταν η Συμβουλευτική Ψυχολόγος του Κέντρου Συμβουλευτικής του Pierce College, The American College of Greece. Είναι  ΕΓΚΡΙΤΟ μέλος της  Ευρωπαϊκής, Βρετανικής & Ελληνικής  Εταιρεία Συμβουλευτικής, & μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής ΕΕΣ, καθώς και  μέλος της Αμερικανικής Ψυχολογική Εταιρεία απο το 1996, (APA) & Αμερικανική Εταιρεία Συμβουλευτικής, (ACA). Η κα Θανοπούλου είναι ενεργό μέλος του HARVARD CLUB OF GREECE, του Συλλόγου Αποφοίτων του Πανεπιστημίου HARVARD, στην Ελλάδα από το 1998, όπου είχε διατελέσει Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γενική Γραμματέας από το 2009 -2015. Επίσης έχει βραβευτεί από την UNESCO Πειρεώς & Νήσων, γιά τη προσφορά της στη Συμβουλευτική Παιδίων & Ενηλίκων, & τον Εθελοντισμό. Έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της, με Ομιλίες, Σεμινάρια & Συμβουλευτική σε οργανώσεις για την υποστήριξη παιδιών & Ενηλίκων, όπως «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ», «ΕΛΠΙΔΑ»,  «SAFE WATER SPORTS”, “MAKE A WISH”  κ.α

thomopoulos

Ιωάννης Θωμόπουλος

Ο Ιωάννης Θωμόπουλος αποφοίτησε από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών το 2004 και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 2005 σε πολυεθνικές ελεγκτικές εταιρείες όπου και απέκτησε τον επαγγελματικό τίτλο του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή .Είναι κάτοχος και μέλος του ACCA και του επαγγελματικού τίτλου του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ).

Έχει σημαντική επαγγελματική εμπειρία, σε ελέγχους εταιρειών από όλους τους κλάδους της οικονομίας (εμπορικές, βιομηχανικές) . Η εξειδίκευση του όμως είναι οι ναυτιλιακές εταιρείες της ποντοπόρου ναυτιλίας .Είναι εγγεγραμμένος στο Δημόσιο Μητρώο νομίμων ελεγκτών της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) και του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ) . Επίσης, είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του Λογιστή – Φοροτεχνικού Α΄ τάξης. Από τον Σεπτέμβριο του 2016, εργάζεται ως ανώτερο στέλεχος σε ναυτιλιακή εταιρεία. Παράλληλα, είναι εισηγητής σεμιναρίων για την απόκτηση των επαγγελματικών τίτλων ACCA και IFRS by ICAEW.

serafimΓιαννακάκης Ιωάννης

Partner- Co Head of Data Protection & Cybersecurity Practice Group, Nikolinakos- Lardas & Partners LLP Certified Information Privacy Professional/Europe ( CIPP/E) Certified Information Privacy Manager (CIPM) Fellow of Information Privacy (FIP) Certified Fraud Examiner (CFE) Certified EU GDPR/ P Advisor

O Ιωάννης Γιαννακάκης είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Έλκει την καταγωγή του από την Κρήτη όμως γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Moνάχου (LMU). Εργάστηκε ως Nομικός Σύμβουλος σε μεγάλους πολυεθνικούς οργανισμούς ( NN Hellas , ΕΛΑΙΣ- UNILEVER ΗΕLLAS , NOVARTIS ) αλλά και κορυφαίες ελληνικές εταιρίες ( Μπάμπης Βωβός- Διεθνής Τεχνική ΑΕ) ενώ από τον Ιανουάριο 2016 εργάζεται ως Νομικός Σύμβουλος Νότιας Ευρώπης στον Όμιλο G4S με ευθύνη εννέα χωρών ( Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Τουρκία, Σλοβενία, Αυστρία) και παράλληλα ηγείται του Data Protection & Cybersecurity Practice Group στην Δικηγορική Εταιρία Νικολινάκος- Λάρδας & Συνεταίροι ( www.nallaw.gr)
Έχει εξειδικευθεί στην προστασία προσωπικών δεδομένων και είναι ο μοναδικός Έλληνας νομικός στην Ευρώπη που έχει λάβει την υψηλότερη αναγνώριση στον χώρο του Data Privacy , αυτή του Fellow of Information Privacy (FIP) από τον International Association of Privacy Professionals ( IAPP). H αναγνώριση αυτή δίδεται κατόπιν εξαντλητικής διαδικασίας στους κορυφαίους επαγγελματίες και Privacy Leaders και έχει χορηγηθεί μόνο σε 450 ανθρώπους παγκοσμίως. Έχει διπλή Πιστοποίηση από τον International Association of Privacy Professionals (IAPP) ως Certified Information Privacy Professional for Europe (CIPP/E), & Certified Information Privacy Manager (CIPM) καθώς και πιστοποίηση από το IT Governance ως GDPR Practicioner Επίσης είναι Πιστοποιημένος Ελεγκτής Περιπτώσεων Απάτης (Certified Fraud Examiner) μέλος του Association of Certified Fraud Examiners.
Eπίσης ως International Advisory Borad Member του βρετανικού Cyber Rescue Alliance, (www.cyberrescue.co.uk) παρέχει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες κυρίως στου τομείς του Cyber Resilience and Cyber Recovery σε Ευρωπαϊκές Εταιρίες για να μπορούν να προετοιμασθούν αποτελεσματικά και κυρίως να αντιδράσουν περιορίζοντας την ζημία από μία επιτυχημένη παραβίαση της ασφάλειας των δεδομένων είτε από εσωτερική είτε εξωτερική επίθεση.

theofanis

Θεοφάνης Γιώτης

MSc, Ph.D. C., PMP, PMI-ACP, CTT+, PRINCE2 Practitioner, CSM, CSP
Ο Θεοφάνης Γιώτης (MSc, Ph.D. C., PMP, PMI-ACP, CTT+, PRINCE2 Practitioner, CSM, CSP) διοικεί έργα και προγράμματα έργων στην περιοχή EMEA από το 1987. Είναι Agile Coach, Εισηγητής, Σύμβουλος, Συγγραφέας, Εκπαιδευτής, Επιχειρηματίας και senior Project/Program Manager. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος της ITEC-CONSULTING (12PM Consulting) από το 1988, και πρώτος Πρόεδρος του Greek Chapter of Project Management Institute (PMI-GREECE) 2004-2014. Διδάσκει ICT, Project, Program και Portfolio Management σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε 4 πανεπιστήμια. PROJECT MANAGEMENT Certifications
 • PRINCE2™ Trainer (2013-now)
 • PRINCE2™ Practitioner (2013-now)
 • PRINCE2™ Foundation (2012-now)
 • Certified Systemic Analyst Professional (CSAP) in Project Management (2012-now)
 • Project Management Professional - PMP® (2004-now)
 • CompTIA Project+ (2002-now)
AGILE/SCRUM PROJECT MANAGEMENT Certifications
 • PRINCE2 AGILE™ Practitioner (2015-now)
 • Certified Scrum Master (CSM) (2013-now)
 • Certified Scrum Professional (CSP) (2014-now)
 • Agile Certified Practitioner (PMI-ACP™) (2012-now)
 • Microsoft MSF Trainer (2002-now)
 • Microsoft MSF Practitioner (2001-now)
GENERAL MANAGEMENT Certifications
 • ITIL® Foundation Certificate in IT Service Management (2016-now)
 • Microsoft Project 2007
 • Microsoft Project 2000
 • Certified Trainer from Greek Training andCertification Authority (ΟΑΕΔ ΛΑΕΚ) (1997-now)
UNIVERSITY Degrees
 • D. C. in Project Management (2010)
 • Certified Systemic Analyst Professional (CSAP)in Project Management (2012)
 • MSc in Management (Operational Research) (1985)
 • BA in Economics (1984)
INFORMATION TECHNOLOGY (ICT) Certifications
 • Microsoft Certified Systems Administrator (MCSA) (2002-now)
 • Microsoft Certified Solutions Developer (MCSD) (2000-now)
 • Microsoft Office Master Instructor for Office 2003
 • Microsoft Office Master Instructor for Office 2003
 • Microsoft Certified Database Administrator (MCDBA) (1999-now)
 • CompTIA Certified Technical Trainer (CTT+) (1997-now)
 • Microsoft Certified Trainer (MCT) (1996-now)
 • Microsoft Certified Systems Engineer (MCSE) (1995-now)
SPEAKER EXPERIENCE in GENERAL MANAGEMENT
 • Since 1988 have delivered 250+ presentations in the following areas: Management, Leadership, ICT, Business Analysis, Operational Research etc
SPEAKER EXPERIENCE in PROJECT MANAGEMENT
 • Since 2008 have delivered 35 presentations in Global Project Management Congresses, Conferences and Events
Published Books / Documents
 • Greek translation of AGILE Manifesto (Project Team Member team - Agile Manifesto)
 • Project Management Basics (BOOK, Chapter 9)
 • GIS Systems (ISBN 960-446-026-9)
 • Advanced Project Manger (BOOK)
 • Collaborative Internet and Society (BOOK, Chapter 18)(ISBN 978-960-02-2565-5)
 • PMP Exam Prep 8th Edition., by Rita Mulcuhy(Content contributor/reviewer)
 • PMI-ACP Exam Prep, by Mike Griffiths(Content contributor/reviewer)
 • PMI Registered Education Provider (PMI-REP) Advisory Group Member

elpidorou

Μιχάλης Ελπιδώρου

BSc in Economics, University of Salford. Mέλος του ACCA από το 1985.
Ο κος Ελπιδώρου Μιχάλης είναι κάτοχος BSc in Economics από το University of Salford. Είναι µέλος του ACCA από το 1985. Επαγγελµατικά από το 1985 έως το 1992 εργάστηκε στην KPMG µε καθήκοντα Επόπτη Ελέγχου και Συµβούλου ∆ιοίκησης.
Από το 1992 έως το 1996 εργάστηκε ως financial controller στο ξενοδοχείο Le Meridien. Το 1996 µεταπήδησε στην CCC Laundries ltd όπου ως µέλος του ∆Σ είχε την επίβλεψη µεταξύ άλλων του λογιστηρίου, των οικονοµικών καταστάσεων και του εσωτερικού ελέγχου.
Από το 1999 έως το 2002 εργάστηκε ως Group Director στην Cypronetwork Consultancy Group. Από το 2003 έως και σήµερα είναι ιδιοκτήτης και Ανώτερος σύµβουλος της E & M Advance Ltd.
Η εταιρεία εξειδικεύεται στην παροχή εξειδικευµένων συµβουλευτικών υπηρεσιών στους τοµείς του λιανικού εµπορίου , βιοµηχανικών πλυντηρίων και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

karaoglanoglou

Κωνσταντίνος Καραογλάνογλου

BSc, MSc, PhD in Computer Science, Διδάκτορας Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ

Ο κ. Κωνσταντίνος Καραογλάνογλου είναι διδάκτορας του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  Είναι πτυχιούχος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο εξειδίκευσης «Δικτύων-Επικοινωνιών-Αρχιτεκτονικής» του Τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εργάζεται ως εισηγητής – εκπαιδευτής Πληροφορικής σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης και σε σεμινάρια εκπαίδευσης ενηλίκων. Επίσης, εργάζεται ως developer εφαρμογών και ιστοχώρων στο Τμήμα Υπηρεσιών του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τον Φεβρουάριο του 2018 διατηρεί την επιχείρηση ανάπτυξης Web και App εφαρμογών, DEVIO.

Έχει λάβει υποτροφία αριστείας από την Επιτροπή Ερευνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατά την εκπόνηση του διδακτορικού του, για τα ακαδημαϊκά έτη 2009-2010 και 2010-2011. Επίσης, του έχει απονεμηθεί βραβείο καλύτερης ερευνητικής εργασίας στην κατηγορία Computers στο συνέδριο “The 2012 International Symposium on Performance Evaluation of Computer and Telecommunication Systems”.

Σωτήριος Καραογλάνογλου

Ο κ. Σωτήριος Καραογλάνογλου είναι πτυχιούχος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με εξειδίκευση στα «Συστήματα Υπολογιστών».
Εργάζεται ως εκπαιδευτικός Πληροφορικής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ως εκπαιδευτής Πληροφορικής στη Δια Βίου Μάθηση και εκπαίδευση ενηλίκων. Από τις αρχές του 2018 συμμετέχει στην επιχείρηση ανάπτυξης λογισμικού DEVIO ως developer.

Στέλλα Κάσδαγλη


Η Στέλλα Κάσδαγλη ξεκίνησε ως μεταφράστρια αλλά έγινε και δημοσιογράφος. Σπούδασε Γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και Θεωρία των ΜΜΕ στο Λονδίνο και δούλεψε για αρκετά χρόνια ως διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό Cosmopolitan, συνεργαζόμενη παράλληλα και με άλλα ελληνικά και αγγλόφωνα έντυπα και sites. Πλέον, εργάζεται ως μεταφράστρια και μέσω του οργανισμού Women On Top, τον οποίο έχει ιδρύσει, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην αγορά εργασίας. Είναι επίσης συνιδρύτρια του δικτύου Mentorkids και της online λέσχης ανάγνωσης Bookworm, παραδίδει σεμινάρια blogging και social media σε εφήβους και ενηλίκους και γράφει βιβλία που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη. Έχει δύο κόρες και μεγαλώνει μαζί τους στην Αθήνα.

Δημήτρης Λεϊμονής


Ο Δημήτρης ειδικεύεται στη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση (financial modeling), την ανάλυση δεδομένων(data analytics), business intelligence, αποτίμηση επιχειρήσεων και ανάλυση κινδύνου(risk analysis). Αυτές οι δεξιότητες ενσωματώνουν το σχεδιασμό και την δημιουργία χρηματοοικονομικών μοντέλων (financial models) βασισμένος σε διεθνείς βέλτιστες πρακτικές καθώς και την επικοινωνία των αποτελεσμάτων με τη μορφή αναφορών και παρουσιάσεων υψηλών προδιαγραφών.
Έχει 20ετή εργασιακή εμπειρία στις χρηματοοικονομικές αγορές ως διαχειριστής επενδυτικών χαρτοφυλακίων και σύμβουλος επενδύσεων μεγάλων πελατών (affluent clients) και έχει πρακτική εμπειρία σε διάφορους κλάδους της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών (mutual funds, asset management), της επαγγελματικής εκπαίδευσης και στη συμβουλευτική εταιρειών με έμφαση στην χρηματοοικονομική ανάλυση.
Έχοντας εμπειρία στη δημιουργία και ανάλυση χρηματοοικονομικών μοντέλων και βασισμένος σε διεθνή πρότυπα μοντελοποίησης, παρέχει στους πελάτες του τη δυνατότητα να αναπτύξουν ή να βελτιστοποιήσουν τα μοντέλα τους και να μπορούν να προβαίνουν σε πιο τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων για νέες επενδύσεις και αποτελεσματικότερη χρηματοδότηση των εταιρειών τους.
Στον τομέα της επαγγελματικής κατάρτισης, έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 1100 επαγγελματίες του τραπεζικού και επιχειρηματικού τομέα (αναλυτές, οικονομικούς διευθυντές, financial controllers κτλ). Συνεργάζεται με τη Microsoft για τη διεξαγωγή ειδικών σεμιναρίων κατάρτισης στην ανάλυση δεδομένων και τη χρηματοοικονομική μοντελοποίηση στην Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι Visiting Lecturer στα Χρηματοοικονομικά στο ALBA Graduate Business School και υπήρξε επικεφαλής καθηγητής σε εξειδικευμένα μαθήματα χρηματοοικονομικής (Porfolio Management & Investments, Derivatives, Financial Modeling) στο Deree College από το 2008 έως το 2015.
Είναι κάτοχος πτυχίου Master in Business Administration (MBA) από το Πανεπιστήμιο Drexel, με ειδίκευση στη Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων και Διαχείριση Επενδύσεων και επίσης κατέχει Πτυχίο Τραπεζικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Είναι επίσης πιστοποιημένος Financial Modeler, Διαχειριστής Χαρτοφυλακίου και Σύμβουλος Επενδύσεων.

liakopoulos

Ευστάθιος Λιακόπουλος

Ιδρυτής της επιχείρησης BSS Business Solid Success: Σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και οικονομικής διεύθυνσης σε ένα χαρτοφυλάκιο, άνω των εκατό επιχειρήσεων- πελατών. Αντιπρόεδρος του ΣΥ.Σ.ΕΠ Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων.

Εδραίωση της επιχείρησης στον κλάδο των συμβούλων με σημαντικές επιτυχίες και συστατικές επιστολές από σπουδαίες επιχειρήσεις του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου.

 • Διαχείριση χρηματοδοτήσεων
 • Συμβουλευτική υποστήριξη επιχειρήσεων
 • Προγράμματα επιδοτήσεων
 • Φορολογικός σχεδιασμός
 • Καταναλωτικά και Στεγαστικά Δάνεια, Αμοιβαία Κεφάλαια, Καταθέσεις
 • Επιχειρηματικά δάνεια
 • Προγράμματα επιδοτήσεων
 • Συμβουλευτική υποστήριξη επιχειρήσεων
 • Καθιέρωση συμβουλευτικής υποστήριξης Ιδιωτών
2000- 2004 : Τραπεζικό Στέλεχος,  Προϊστάμενος επιχειρηματικών χορηγήσεων ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 • 2006, Doctor of Business Administration, The European Carolus Magnus University Brussels
 • 2003, Μεταπτυχιακός τίτλος – Πιστοποιητικό εξειδίκευσης από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της «Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων» με βαθμό 9,84
 • 2002, Μεταπτυχιακός τίτλος – Πιστοποιητικό εξειδίκευσης από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της «Τραπεζικής Διοίκησης» με βαθμό 9,56
 • 1992-1998, πτυχιούχος από Παντείον Πανεπιστημίον Αθηνών στην Κοινωνιολογία με βαθμό 7,84
ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 • Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΣΥ.Σ.ΕΠ)
 • Αντιπρόσωπος του ΣΥ.Σ.ΕΠ στο Διεθνές Δίκτυο Συμβούλων Επιχειρήσεων
 • Σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομικών
 • Πιστοποιημένος σύμβουλος Πιστωτικών Ιδρυμάτων
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
 • Πιστοποιημένος Σύμβουλος Αμοιβαίων Κεφαλαίων
 • Πιστοποιημένος Σύμβουλος ΕΟΜΜΕΧ
 • Πιστοποιημένος Τραπεζικός σύμβουλος
 • Σεμινάριο πωλήσεων PSS III
 • Σεμινάριο πιστοδοτικής πολιτικής
 •  Σεμινάριο ψυχοκοινωνικής μέριμνας
 • Σεμινάριο ανάλυσης λογιστικών καταστάσεων
 • Σεμινάριο Εισαγωγών-Εξαγωγών
 • Σεμινάριο ενέγγυων πιστώσεων
 • Σεμινάριο εγγυητικών επιστολών
 • Σεμινάριο Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων
 • Σεμινάριο Ανάλυσης Επιχειρήσεων - credit score
 • Σεμινάριο Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων
 • Σεμινάριο Marketing Management.κ.α.
 • Εισηγητής δεκάδων σεμιναρίων
 • Αρθρογράφος
marinidis

Μαρινίδης Γιάννης

Πτυχιούχος Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - Νομικών και Οικονομικών Επιστημών - Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Diplomas in auditing & internal review – International Financial Reporting Standards – Management Accounting & Costing (AIA-UK) Endeavor Academy - Wisconsin Dells (USA)
Γεννημένος το 1975 στη Θεσσαλονίκη, φοίτησε στο 17ο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης και το 1992 εισήχθει στο ΑΠΘ (ΝΟΕ). Δεύτερης γενιάς λογιστής, αμέσως με την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο, έπιασε δουλειά στο λογιστικό γραφείο του πατέρα του σαν βοηθός και έπειτα μόνος σαν λογιστής/φοροτεχνικός Α' Τάξης από το 2004.
Με πάνω από 20 χρόνια στο ελεύθερο επάγγελμα, σήμερα υποστηρίζει επιχειρηματίες σε οικονομικά και φορολογικά θέματα, όπως επίσης και ανθρώπους που θέλουν να δουν αλλαγή στη ζωή τους, σε όποιο επίπεδο αυτοί επιλέξουν.
Τα τελευταία χρόνια έχει διδάξει σε ομάδες ανθρώπων αλλά και μεμονωμένα άτομα, σε Ελλάδα, Αμερική και Αγγλία, για το πώς να βρουν ηρεμία και γαλήνη στην καθημερινότητά τους στη σύγχρονη εποχή.
Με μότο του "Μπορώ να σου δείξω την πόρτα, αλλά το πότε θα την περάσεις είναι δική σου απόφαση" οδηγεί τους ανθρώπους με απλές ερωτήσεις, να βρουν αυτό που νομίζουν ότι έχουν χάσει από τη ζωή τους. Είναι παντρεμένος και ζει στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης.

mavromatis

Ελευθέριος Μαυρομάτης

BA, Ms In Finance, ΙΕΣΟΕΛ
Ο Ελευθέριος Μαυρομάτης γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου το 1970, είναι παντρεμένος κι έχει δύο κόρες.
Σπουδές / Επαγγελματική εμπειρία: Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Α.Σ.Ο.Ε.Ε, και του μεταπτυχιακού προγράμματος «Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής» της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. Επίσης είναι κάτοχος του επαγγελματικού τίτλου του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, Ι.Ε.Σ.Ο.ΕΛ., με βαθμό πτυχίου 17/20. 
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φορολογικών αντικειμένων, εφαρμογής Microsoft Office, θεωρητικής κατάρτισης και εφαρμογής Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (I.F.R.S.), Διάθεσης Κερδών, Συγχωνεύσεων εταιρειών και άλλα. Από το 1996 έως το 1999 εργάστηκε ως Βοηθός Λογιστή (Β. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α.Β.Ε.Ε.), Λογιστής (INFOQUEST A.E.) και Προϊστάμενος Λογιστηρίου (RAYCAP A.E.). 
Από το 1999 έως το 2006 κατείχε τη θέση του Senior Manager στο τμήμα Auditing της Grant Thornton A.E. (Ορκωτοί Ελεγκτές – Σύμβουλοι Επιχειρήσεων). Από το 2007 έως και σήμερα είναι σύμβουλος επιχειρήσεων με έμφαση σε εργασίες εφαρμογής Δ.Π.Χ.Α. & Ελεγκτικής, καθώς και επιστημονικός υπεύθυνος στον σχεδιασμό προγραμμάτων για τα IFRS  και στην ετοιμασία εκπαιδευτικού υλικού.
Μέλος της ομάδας συγγραφής βιβλίου για την εφαρμογή των ΔΠΧΑ με πολλές δημοσιεύσεις και άρθρα σε οικονομικού περιεχομένου περιοδικά κι εφημερίδες.

Εργασίες Εφαρμογής I.F.R.S.: Επιτελική συμμετοχή σε εργασίες αναδιοργάνωσης οικονομικών υπηρεσιών για την εφαρμογή των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς σε εταιρείες διαφόρων κλάδων. Κύριες εργασίες στις εταιρείες: ΟΠΑΠ Α.Ε. PROBANK, εταιρείες ομίλου Μυτηλιναίος, Ομίλου Eureko και Μηχανική.

Διδακτική εμπειρία: Επί σειρά ετών συμμετέχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση σειράς επιχειρησιακών σεμιναρίων με κύριο αντικείμενο την εφαρμογή των I.F.R.S. (ΟΠΑΠ ΑΕ, Σύνδεσμος Θεσσαλικών Βιομηχανιών, Κέντρο Εκπαίδευσης Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, Εθνική Τράπεζα EFG EUROBANK).

Επίσης εισηγητής σε Πιστοποιημένα σεμινάρια για τα IFRS του ICAEW.

moschidis

Πέτρος Μοσχίδης

Λογιστής – Φοροτεχνικός, ΜΒΑ, CICA

Οι σπουδές του είναι πάνω στον Οικονομικό τομέα και συγκεκριμένα στη Λογιστική.
Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (ΜΒΑ) με κατεύθυνση σε Κοστολόγηση και Ελεγκτική και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Α’ τάξης.
Έχει πολυετή εμπειρία ως εργαζόμενος σε λογιστήρια μεγάλων επιχειρήσεων μέχρι το 2013, όταν αποφάσισε να ασκήσει το ελεύθερο επάγγελμα του Λογιστή-Φοροτεχνικού και ταυτόχρονα να ιδρύσει την επιχείρηση Taxwise!
Πλέον συνεργάζεται με διάφορες επιχειρήσεις σε Λογιστικά, Εργατικά και Φορολογικά θέματα, τόσο σε πλήρη λογιστική παρακολούθηση όσο και σε συμβουλευτικές υπηρεσίες.
Τα τελευταία χρόνια είναι παράλληλα εισηγητής σεμιναρίων σε θέματα Μισθοδοσίας και Λογιστικής.
Στόχος του είναι να δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης και να παρέχει την καλύτερη καθοδήγηση και υποστήριξη στους συνεργάτες του.

mouselimis

Μουσελίμης Δημήτρης

Δικηγόρος - Εργατολόγος
O Δημήτρης Μουσελίμης είναι δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος Νομικής Σχολής πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος εργατικού δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών.
Ασχολείται με το συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό δίκαιο και έχει πολυετή εμπειρία σε τομείς που άπτονται του κοινωνικοασφαλιστικού δικαίου.
Είναι διαχειριστής της ιστοσελίδας e-syntaxi.gr, ενώ παράλληλα  αρθρογραφεί για θέματα κοινωνικοασφαλιστικού δικαίου σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε.,  και παράλληλα είναι εισηγητής σε σεμινάρια κοινωνικοασφαλιστικού και εργατικού δικαίου.

moraitou

Ντέμη Μωραΐτου

Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων & Gestalt Coach
Η Ντέμη Μωραΐτου έχει σπουδάσει Επικοινωνία-Διαφήμιση και Μarketing B.A. C.A.M. (Communication-Advertising-Marketing).

Eίναι πιστοποιημένη Gestalt  in Organizations Practitioner και έχει  πτυχίο στον Ελληνικό Πολιτισμό. Ολοκληρώνει Master του ΕΑΠ στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Διαθέτει μεγάλη εμπειρία ως Σύμβουλος  Επιχειρησιακής Επικοινωνίας & Management για πλήθος επιχειρήσεων.

Είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων  για στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών σε ποικίλους φορείς εκπαίδευσης στην Ελληνική και Αγγλική Γλώσσα. Έχει διδάξει σε πάνω από 10 χώρες σε ποικίλα επιμορφωτικά περισσότερα σε περισσότερα από  18.500 στελέχη.

Έχει δουλέψει επί σειρά ετών  για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Είναι μέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ της ΕΕΔΕ, του Ινστιτούτου Επικοινωνίας,  του Ομίλου Φίλου Αστρονομίας Θεσσαλονίκης και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

nikolaidou

Ειρήνη Νικολαΐδου

PCC, CMC, PGD

Professional Certified Coach by ICF | Certified mBIT, Executive & Team Coach | Certified Mentor Coach & Coach Supervisor | HRM Change Strategist | Corporate Facilitator

Με πλέον των 25 ετών επαγγελματική και εργασιακή εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις εταιριών και οργανισμών ως Διοικητική Διευθύντρια, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και Επικοινωνίας, έχει παράλληλα αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε στελέχη επιχειρήσεων. Έχει δημιουργήσει την εταιρία Moving Minds PC μέσα από της οποίας τα πρωτοποριακά προγράμματα, προσφέρει υπηρεσίες Coaching, Mentoring και Grounding©.
Έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 2.500 στελέχη επιχειρήσεων σε περισσότερες από 3.000 ώρες coaching και 700 ώρες mentoring.
Διαθέτει υψηλό βαθμό εξειδίκευσης στους τομείς Αυτογνωσίας, Προσωπικής Εξέλιξης και Συμβουλευτικής, Ανάπτυξης Ηγεσίας, Διαχείρισης της Απόδοσης, Ηγεσίας των Αλλαγών, E.Q., Στρατηγικής και Οργάνωσης. Εκπαιδεύει, «προπονεί» και ενδυναμώνει ενήλικες και στελέχη για Υπεραποδόσεις, Αυτοβελτίωση, Προσωπική Καταξίωση και Αυτοεπίγνωση.
Ασχολείται συστηματικά με την ανάπτυξη ανθρώπινων ικανοτήτων και τεχνικών που μπορούν να βελτιώσουν προσωπικές επιδόσεις, «ανοίγοντας» δρόμους προσωπικής επιτυχίας και αυτοπραγμάτωσης.
Με μεθοδολογία εστιασμένη στη λύση και όχι στο πρόβλημα -Solution Focus approach- και mBraining (multiple brains), υποστηρίζει τα άτομα να προσεγγίσουν τη δική τους εσωτερικότητα. Μέσω προκλητικής για τη σκέψη προσέγγισης, θέτει σε αμφισβήτηση το σύστημα πεποιθήσεων του ατόμου, προκειμένου να μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου Όνειρα, Στόχους και Προορισμούς, με βασικό εφόδιο την Θετική Σκέψη και την Πίστη στα Δυνατά του Σημεία.
Επίσης ενδυναμώνει και καθοδηγεί στελέχη αναφορικά με τις τάσεις της αγοράς εργασίας, το εύρος των επιλογών τους, τις τεχνικές αναζήτησης, τη συνέντευξη καθώς & τη διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων.
Είναι πτυχιούχος Marketing & Επικοινωνίας από το Business College of Athens (BCA), κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο International Human Resource Management από το London Metropolitan University, κάτοχος Diploma in Life Coaching από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), κάτοχος Diploma in Business Coaching από την International e-learning Academy, εξειδικευμένη Professional Certified mBIT Coach (Multi Braining Integration Techniques) από την mBraining International, πιστοποιημένη Points of You® Practitioner Coach, πιστοποιημένη στο Advanced High Performance Team Coaching και στο Four Quadrant Quantum Thinking από την Erickson Coaching International, πιστοποιημένη ICF Mentor Coach και qualified Team Coaching Supervisor από την Transcend International.
Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος Δ.Σ. ως Πρόεδρος 2018 του International Coach Federation – Greece Charter Chapter (ICF) και μέλος των: SOL World Organization, European Mentoring & Coaching Council (EMCC), Hellenic Coaching Association (HCA), Association for Coaching (AC), Institute of Coaching (IoC) Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος (ΣΔΑΔΕ) και των Job Pairs & Women on Top Δικτύου Μεντόρων.
Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών.
To motto της: Ποτέ μην παρατάς κάτι που πραγματικά θέλεις! Είναι δύσκολο να περιμένεις, αλλά ακόμη πιο δύσκολο να μετανιώνεις!

Κωνσταντίνος Νιφορόπουλος


Ο Νιφορόπουλος Κωνσταντίνος του Ιωάννη, είναι Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής , Πρόεδρος του Δ.Σ της ελεγκτικής εταιρείας «ΩΡΙΩΝ ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α.Ε.», η οποία είναι εταιρεία ορκωτών ελεγκτών λογιστών και συμβούλων επιχειρήσεων.
Έχει προϋπηρεσία είκοσι οκτώ ετών στον κλάδο των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, ξεκινώντας το 1990 , από το «Σώμα Ορκωτών Λογιστών» .
Είναι επιστημονικός συνεργάτης και αρθρογράφος στην φορολογική και λογιστική πύλη - ιστοσελίδα ενημέρωσης « www.taxheaven.gr », μέλος της Συντακτικής Επιτροπής και αρθρογράφος του τριμηνιαίου Οικονομικού Περιοδικού « ACCOUNTANCY GREECE », αρθρογράφος στην εφημερίδα «AGRENDA» και συγγραφέας πολλών άρθρων, τα οποία έχουν δημοσιευτεί σε διάφορες οικονομικές εφημερίδες και περιοδικά και του βιβλίου «Φορολογικός και Λογιστικός Σύμβουλος του αγρότη».
Επίσης είναι εισηγητής σεμιναρίων σε θέματα Φορολογίας εισοδήματος, Εργασιών τέλους χρήσεως και Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων.

papakonstantinou

Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Ο κ. Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου σπούδασε: ∆ιοίκηση Επιχειρήσεων ( First Class Honours in Marketing) , Carleton U. Οττάβα, Καναδάς, Οικονοµικά (First Class Honours in Applied Economics), Carleton U. , Οττάβα, Καναδάς, M. B. A (with distinction) in Marketing, University of Ottawa, Οττάβα, Καναδάς.
Έχει εργαστεί στον Καναδά, Η.Π.Α. και στην Ελλάδα ως ∆ιευθυντής Marketing, Πωλήσεων, Εµπορικός και Γενικός ∆ιευθυντής.
Είναι:
 • Πιστοποιηµένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων
 • Πιστοποιηµένος ∆ιαπραγµατευτής και εκπαιδευτής ∆ιαπραγµατεύσεων
 • Πιστοποιηµένος ∆ιαµεσολαβητής και εκπαιδευτής ∆ιαµεσολαβητών
 • Μέλος: American Marketing Association, Harvard Negotiation Team, Society of Sales Management, Association of Consumer Research
 • Συντονιστής και Εκπαιδευτής προγραµµάτων µε περισσότερες από 32.000 ώρες εισηγήσεων
 • Εισηγητής, επί είκοσι χρόνια στην Εκπαίδευση Ενηλίκων του Ελληνοαµερικανικού Κολλεγίου Αθηνών
 • Εκπαιδευτής (9 χρόνια) της ∆ιπλωµατικής Ακαδηµίας του Υπουργείου Εξωτερικών και εισηγητής στη Σχολή Εθνικής Αµύνης.
 • Τον έχουν εµπιστευθεί εκατοντάδες (κυριολεκτικά) πολυεθνικές και Ελληνικές εταιρείες για την εκπαίδευση στελεχών τους στην Γερµανία, ∆ανία, Πολωνία, Ρουµανία, Κύπρο, Καναδά, Η.Π.Α και Ελλάδα.
 • Ειδικεύεται σε θέµατα της ‘Πρώτης Γραµµής’: Μάνατζµεντ, Πωλήσεις ( Β2Β, τεχνικές & διοίκηση), Μάρκετινγκ & Στρατηγικός Σχεδιασµός, ∆ιαπραγµατεύσεις, Εξυπηρέτηση & Επικοινωνία, Εξύψωση Ηθικού πωλητών
Oι συµµετέχοντες στα σεµινάρια του σηµειώνουν ότι συνδυάζει τα επιστηµονικά δεδοµένα µε το ρεαλισµό της αγοράς κάνοντας τις εισηγήσεις του Πρακτικές, Εφαρµόσιµες και Ρεαλιστικές.

Σταμάτης Παπαχειμώνας

Ο κύριος Παπαχειμώνας είναι πτυχιούχος σχολής ανώτατης εκπαίδευσης, λογιστής Ά τάξης και συνιδιοκτήτης της εταιρείας παροχής λογιστικών και φορολογικών υπηρεσιών της εταιρείας 'A & P Tax and Finance' που εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας.
Επίσης είναι μέλος σε Ευρωπαϊκές εταιρείες που ειδικεύονται στον Φ.Π.Α. όπως το VAT Forum και το International VAT Association.
Τέλος, συμμετέχει στην παρουσίαση ετήσιων σεμιναρίων στο εξωτερικό που διοργανώνονται από Ευρωπαϊκές εταιρείες όπως η “International VAT Expert Academy” (με έδρα την Γερμανία) και την “VAT Forum” (με έδρα το Βέλγιο ).

petakaki

'Αννα Πετακάκη

Η κυρία Άννα Πετακάκη αποφοίτησε από το Τµήµα Οργάνωσης και ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας το 1995. Συνέχισε τις µεταπτυχιακές της σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία, στο University of Stirling, όπου ολοκλήρωσε το M.B.A. µε εξειδίκευση σε Finance.
Είναι πιστοποιηµένο µέλος των επαγγελµατικών φορέων Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) από το 2002 και Certified Internal Auditor (CIA) από το 2007. Εργάστηκε σε πολλές εταιρείες ως Ελεγκτής και Ανώτερο ∆ιευθυντικό Στέλεχος.
Ξεκίνησε την επαγγελµατική της πορεία στις ελεγκτικές εταιρίες PWC και Ernst & Young. Συνέχισε στην Ελληνική Τράπεζα στο τµήµα χορηγήσεων. Εργάστηκε στην ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. ως Υπεύθυνη Εσωτερικού Ελέγχου και ως Group Financial Reporting Manager, όπου ήταν υπεύθυνη για την κατάρτιση των Ενοποιηµένων Οικονοµικών Καταστάσεων σύµφωνα µε τα ∆ιεθνή Πρότυπα Χρηµατοοικονοµικής Αναφοράς (∆.Π.Χ.Α.).
Συνέχισε στον Όµιλο Πάπιστα ως ∆ιευθύντρια Εσωτερικού Ελέγχου ενώ σήµερα απασχολείται ως σύµβουλος σε θέµατα Εσωτερικού Ελέγχου και ∆.Π.Χ.Α. Είναι µέλος του Οικονοµικού Επιµελητηρίου Ελλάδος και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλµατος Λογιστή-Φοροτεχνικού Α’ τάξης. Επίσης, είναι µέλος του Ελληνικού Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών.

rousaki

Άννα Ρουσάκη

Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Τέως Τμηματάρχης στη Δ/νση ΦΠΑ του Υπουργείου Οικονομικών. Εικοσαετής διδακτική εμπειρία επιμόρφωσης στελεχών επιχειρήσεων, σε θέματα ΦΠΑ.

Εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά φορολογικά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδαστών αρχικά του ΕΛΚΕΠΑ και στη συνέχεια του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΚΕΚ/ΟΠΑ), του Ινστιτούτου. Εκπαίδευσης Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΙΕΣΟΕΛ), κλπ.

Συγγραφέας βιβλίου ΦΠΑ.

Σεραφείμ Κώστας

Κώστας Σεραφείμ

Ο κος Σεραφείµ απέκτησε το πτυχίο Bachelor το 1988 από το Essex στην Αγγλία και εκπαιδεύτηκε σε µια ελεγκτική εταιρεία στο Λονδίνο ως Ορκωτός Λογιστής.

Απέκτησε τα προσόντα του Ορκωτού Λογιστή το 1992. Εργάστηκε και ολοκλήρωσε την άσκησή του στη Delloittes στην Λευκωσία τον Σεπτέµβριο του 1992. Ξεκίνησε τη διδακτική του καριέρα το 1993. Από τον Ιούλιο του 1998 µέχρι τον Αύγουστο του 2009 εργάστηκε στο Κυπριακό Κολλέγιο (Cyprus College) ως διευθυντής της σχολής Επαγγελµατικών Σπουδών.

∆ιδάσκει τα µαθήµατα Λογιστικής(γραπτά F7, P2) και Ελεγκτικής(γραπτά F8, P7) των εξετάσεων του ACCA από το 1993 και τα µαθήµατα Λογιστικής και Ελεγκτικής των εξετάσεων ICAEW Κατείχε θέση υπευθύνου στα προγράµµατα Ορκωτών Λογιστών στο Κυπριακό Κολλέγιο (Cyprus College). Τον Σεπτέµβριο του 2009 έχει αναλάβει καθήκοντα διευθυντή-head του PWC Academy Κύπρου, είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση των ασκούµενων υπαλλήλων για το ACCA και το ICAEW, σε Ελλάδα & Κύπρο. Έχει διδάξει σε πολλές χώρες της Ευρώπης όπως Ελλάδα, Πολωνία, Σερβία και Μάλτα σε θέµατα Λογιστικής (IFRSs) και Ελεγκτικής (ISAs).

Ο κύριος Σεραφείµ από το 1995 έως το 2001 ήταν εκλεγµένο µέλος του Σώµατος Εγκεκριµένων Ελεγκτών Κύπρου.(SELK, ICPAC). Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει υπηρετήσει ως Πρόεδρος της επιτροπής Λογιστικών και Ελεγκτικών Προτύπων για δύο χρόνια (1998-2000).

Έχει επίσης διοριστεί ως Πρόεδρος της επιτροπής Λογιστικών Προτύπων της Μεσογειακής Οµοσπονδίας Λογιστικών Οργανώσεων για ένα χρόνο το 1999.
maroudia

Μαρουδιά Μαριλένα Σιακαλλή

H Μαριλένα Σιακαλλή Μαρουδιά είναι κάτοχος πτυχίου BSc (Hons) στις Διοικητικές Επιστήμες από το London School of Economics (LSE). Είναι μια καταξιωμένη εκπαιδεύτρια σε θέματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Financial Accounting and Reporting) καθώς και σε θέματα Δεξιοτήτων Παρουσίασης (Presentation Skills).

Απέκτησε τον τίτλο του Ορκωτού Λογιστή στο Λονδίνο το 2002, και έγινε μέλος του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW). Μετά την απόκτηση του επαγγελματικού της τίτλου, εργοδοτήθηκε από τον οργανισμό Financial Training Company (Kaplan Inc) στο Λονδίνο ως μέλος της ομάδας διδασκαλίας μαθημάτων Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Αναφοράς για διάφορα επαγγελματικά εξεταστικά σώματα (πχ ACCA, CIMA).

Το 2004 επέστρεψε στην Κύπρο και έγινε μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ). Εργάστηκε στη Σχολή Επαγγελματικών Σπουδών του Cyprus College ως εκπαιδεύτρια, κυρίως για τις σειρές μαθημάτων του ICAEW. Η Μαριλένα κατείχε αυτή τη θέση μέχρι το Σεπτέμβριο του 2010, όταν ενώθηκε στο δυναμικό της PwC ως εκπαιδεύτρια της Ακαδημίας. Ο ρόλος της περιλαμβάνει τη διδασκαλία εκπαιδευόμενων λογιστών για τις επαγγελματικές τους εξετάσεις, καθώς και την παροχή σεμιναρίων στην Κύπρο και στο εξωτερικό.

Ειδικεύεται επίσης σε θέματα Δεξιοτήτων Παρουσίασης (Presentation Skills). Ως εκπαιδεύτρια της Ακαδημίας της PwC, εκπαιδεύει το προσωπικό της PwC παραδίδοντας σεμινάρια με θεματολογία την Εκπαίδευση Εκπαιδευτών (Train the Trainer). Εκπαιδεύει επίσης επαγγελματικό προσωπικό σε Κύπρο και εξωτερικό, παραδίδοντας “ανοικτά προς το κοινό” ή ενδοεπιχειρησιακά σεμινάρια πχ Presenting with Impact.

Eχει παραδώσει σεμινάρια σε πολλές χώρες όπως Ελλάδα, Γερμανία, Μαυρίκιο, Ομάν, Κατάρ, Ντουμπάι.

Σκευοφύλακα Χάτζη

Corporate Trainer, Academy Expert, Mentor

Ανώτατο διοικητικό στέλεχος ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών με εξειδικευμένες γνώσεις στη διοίκηση και οργάνωση Ανθρώπινου Δυναμικού, στην Εκπαίδευση υψηλών αποδόσεων καθώς και στους τομείς person2person mentoring, empowerment, leadership, personal development.
Διετέλεσε Αν. Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού στον ΟΜΙΛΟ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ & Διευθύντρια Σχολής «ΣΠΥΡΟΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ». Kάτοχος MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, NLP Certified practitioner.
Συγγραφέας παιδικών παραμυθιών.

tzifas

Γιώργος Τζίφας

Ο Γιώργος Τζίφας είναι Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής και εργάζεται στην εταιρία OLYMPIA ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α.Ε.

Συνεργάζεται με εκπαιδευτικούς φορείς ως εισηγητής και αρθρογράφος σε επιλεγμένα θέματα λογιστικής ,φορολογίας και νομοθεσίας Ανωνύμων Εταιρειών.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Λογιστική Ενσώματων και Άυλων Παγίων», εκδόσεις ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 2017.  

Διαθέτει επαγγελματική εμπειρία, σε ελέγχους (τακτικούς & φορολογικούς) εταιριών από όλους τους δυναμικούς κλάδους της οικονομίας και σε προσυμφωνημένες διαδικασίες (Due Diligence). 

Παράλληλα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εξειδικευμένα θέματα, όπως κατάρτιση ενοποιημένων και μη οικονομικών καταστάσεων με βάση τα ΔΠΧΑ και ΕΛΠ, καθώς και σύνταξη φακέλων τεκμηρίωσης τιμών ενδοομιλικών συναλλαγών.
tsiaousidou

Μαρίνα Τσιαουσίδου

Η Μαρίνα Τσιαουσίδου είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού προγράμματος «Φορολογία και Ελεγκτική» του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Είναι κάτοχος του ACCA Diploma in International Financial Reporting (DipIFRS ) και του ICAEW IFRSs learning and assessment certificate. Εργάστηκε ως στέλεχος αλλά και διευθύντρια λογιστηρίου σε διάφορες εταιρείες.

Είναι εκ των ιδρυτών και διευθύνει το λογιστικό τμήμα της εταιρείας οικονομικών και φορολογικών συμβούλων Tax Advisors Ε.Π.Ε., και συγγραφέας του βιβλίου Εργασίες Τέλους Χρήσης σε συνεργασία με τον κ. Γιώργο Κορομηλά.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς ως φορολογικός σύμβουλος επιχειρήσεων και εισηγήτρια σε σεμινάρια Λογιστικού και Φορολογικού περιεχομένου.

Σάκης Φασουλιώτης

Ο κύριος Σάββας Φασουλιώτης γεννήθηκε το 1966 στην Κύπρο. Έχει αποκτήσει Πτυχίο στην Λογιστική από το Luton College of Higher Education και είναι κάτοχος του επαγγελµατικού τίτλου και µέλους του σώµατος ACCA(UK) - Σώµα Εγκεκριµένων Πιστοποιηµένων Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών από το 1989.

Στο διάστηµα 1990-1992 εργάστηκε ως Ορκωτός Ελεγκτής στην Grant Thornton International &το 1992-1993 στην Pricewaterhousecoopers. Το 1993 ίδρυσε την Φασουλιώτης, Αριστοδήµου & Σία/F&A Grand Auditing and Consulting Limited. Είναι εισηγητής σε εξειδικευµένα σεµινάρια απόκτησης του Επαγγελµατικού τίτλου ACCA καθώς και σε σεµινάρια χρηµατοοικονοµικού περιεχοµένου.

Επίσης είναι µέλος του συνδέσµου Εγκεκριµένων Λογιστών Κύπρου και εγκεκριµένος Χρηµατιστής Αξιών Κύπρου. Έχει µεγάλη πρακτική και τεχνική εµπειρία στο περιεχόµενο και στην εφαρµογή των ∆ιεθνών Λογιστικών Προτύπων από το 1996.
fratzanas

Σωτήρης Φρατζανάς

Ο κος Φραντζανάς γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1975. Σπούδασε στη Μεγάλη Βρετανία και απέκτησε Bachelor of Arts (BA) in Accounting and Finance και Master of Science (MSc) in Financial Management από το Middlesex University του Λονδίνου.

Στην συνέχεια έγινε μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών στην Αγγλία (Association of Chartered Certified Accountants - ACCA) και του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών της Ελλάδος (ΣΟΕΛ). Είναι µέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Λογιστή-Φοροτεχνικού Α’ τάξης.

Ως ορκωτός ελεγκτής και συνέταιρος στην μεγαλύτερη Ελεγκτική εταιρία στην Ελλάδα “ΣΟΛ α.ε. Crowe Horwath” από το 2001 έχει λάβει μέρος σε ελέγχους ατομικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων εισηγμένων και μη εταιριών.

Από το 2005 συμβουλεύει και συντονίζει εταιρίες στην σύνταξη οικονομικών καταστάσεων σύμφωνα με τα ΔΛΠ/ΔΠΧΑ τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και σε χώρες των Βαλκανίων (Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία)

Διδάσκει για περισσότερο από 10 χρόνια στην Ελλάδα το αντικείμενο των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς στον ιδιωτικό τομέα ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει και στο Ινστιτούτο του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΙΕΣΟΕΛ).

tolee

Απόστολος Φωτιτζίδης

Ο Τόλης Φωτιτζίδης συνεργαστεί με εταιρείες και οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, από μικρά έως παγκόσμια brands και πολιτικές εκστρατείες στην Ελλάδα.
Έχει ένα ισχυρό υπόβαθρο design και στο coding. Πολύ σύντομα, ανακάλυψε ότι η τεχνολογία δεν μπορεί να φέρει την επιτυχία. Ούτε το διαθέσιμο κεφάλαιο οδηγεί σε σημαντική μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Αυτό που λείπει είναι η σαφήνεια και η διαύγεια, μια εις βάθος κατανόηση του τρόπου οικοδόμησης των ανθρώπινων σχέσεων και της εμπιστοσύνης με το κόσμο χρησιμοποιώντας ψηφιακά εργαλεία.
Η συμβολή του σε διάφορα projects είναι να βοηθήσει στην διαύγεια, να δημιουργεί σύγχρονα Business Models, να αναπτύσσει στρατηγικές marketing με νόημα και να κατευθύνει την διαδικασία υλοποίησης.
Αυτό το καιρό τρέχει ένα πρόγραμμα Business Results Coaching για ελεύθερους επαγγελματίες και για ομάδες εταιριών και οργανισμών. Παρόλο που έχει μεγάλη έμφαση στο Digital Transformation, η προσέγγιση βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Ο στόχος δεν είναι απλά μια μεθοδολογία για να πετύχουμε πιο γρήγορα, αλλά να κάνουμε ένα άλμα σε επόμενο level, να δούμε όσα δε βλέπαμε ως τώρα απαντώντας σε σημαντικά ερωτήματα, τα οποία οι περισσότερες επιχειρήσεις αποφεύγουν ή αγνοούν επειδή είναι συγκλονισμένοι από το καθημερινό φόρτο εργασίας τους.
Επίσης, είναι ομιλητής σε διάφορα συνέδρια, και εισηγητής σε Workshops, Online Courses & Webinars.

charalampides

Γιώργος Χαραλαμπίδης

Ο Γιώργος Χαραλαμπίδης γεννήθηκε το 1966 και από το 1991 έως το 2011 εργάστηκε ως ανώτερο και ανώτατο στέλεχος οικονομικών υπηρεσιών, σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Από το 2011 έως σήμερα, διαθέτοντας πλέον πλούσια επαγγελματική εμπειρία αλλά και υψηλή ακαδημαϊκή κατάρτιση, δραστηριοποιείται ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα Στρατηγικής Οικονομικής Διοίκησης. Παράλληλα με την κύρια επαγγελματική του δραστηριότητα, έχει αναπτύξει σημαντική εκπαιδευτική δράση ως εισηγητής εξειδικευμένων σεμιναρίων σε γνωστικά αντικείμενα της οικονομικής διοίκησης.

Τα ενδιαφέροντά του εστιάζονται στην στρατηγική επιχειρηματική ανάλυση, και στην μοντελοποίηση των επιχειρηματικών αποφάσεων.

Πιο ειδικά διαθέτει:

 • Σύνθετα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά προσόντα στην Χρηματοοικονομική, στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και την Λογιστική.
 • Σημαντικές γνώσεις & εμπειρία στην ανάλυση του κόστους και στην βιομηχανική κοστολόγηση
 • Συμβουλευτική εμπειρία σε θέματα Οικονομικής Διοίκησης.
 • Ευχέρεια στην μοντελοποίηση των επιχειρηματικών προβλημάτων.

Επιπλέον, πέρα από την πολύχρονη εμπειρία που αποκόμισε ως ανώτερο οικονομικό στέλεχος επιχειρήσεων, διαθέτει και σημαντική εκπαιδευτική εμπειρία στην κατάρτιση στελεχών ελληνικών επιχειρήσεων στα παρακάτω αντικείμενα:

 • Financial Analysis and Modelling
 • Budgeting – Cash Flow
 • Αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων & αποτιμήσεις
 • Κοστολόγηση προϊόντων & υπηρεσιών
 • Οικονομικό προγραμματισμό

Μέχρι σήμερα έχει εκπαιδεύσει πληθώρα στελεχών ως πιστοποιημένος εισηγητής σεμιναρίων, στην Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε), στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), σε Τράπεζες κλπ

Ακαδημαϊκά προσόντα

 • 2000-2002 Nottingham Trent University, Master of Business Administration (M.B.A.)
 • 1995 - 1999 Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά, τμήμα Λογιστικής (B.Sc)
 • 1984 – 1988 Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας, τμήμα Διοίκησης επιχειρήσεων (B.Sc)
xristodoulou

Νίκος Χριστοδούλου

Ο κύριος Χριστοδούλου Νικόλαος γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1971. Σπούδασε Business Finance and Economics B.SC. (Honours) στο University of East Anglia, είναι επαγγελματίας ορκωτός λογιστής (FCCA) και ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Laws (LLM). 

Εργάστηκε σε πολλές εταιρείες στην Αγγλία και στην Κύπρο, ως Ελεγκτής και Ανώτατο διευθυντικό Στέλεχος , καθώς επίσης και Ανώτατο Στέλεχος Φορολογικού Τµήµατος. 

Από το 2000 μέχρι το 2001 εργάστηκε ως Προϊστάμενος της Μονάδας Εσωτερικής Επιθεώρησης και από το 2001 μέχρι το 2014 ως Εκτελεστικός Διευθυντής του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λευκωσίας, Κύπρος.

Εκ της θέσεως του υπηρέτησε σαν εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμιευτηρίου για περίοδο 8 χρόνων. Συνάμα τα τελευταία 15 χρόνια , παρέχει επαγγελματικά σεμινάρια σε χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής σε θεματολογία σχετική με την απόκτηση των επαγγελματικών τίτλων ACA, ACCA, CIA, IFRS Diploma ως επίσης και θεματολογία που έχει να κάνει με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης, τα πρότυπα Εσωτερικού Ελέγχου, τραπεζιτικά θέματα αναφορικά με τις οδηγίες της Βασιλείας και την χρηματοπιστωτική αξιολόγηση νομικών και φυσικών προσώπων, θέματα προσωπικού, KPIs (Key Performance Indicators) και σεμινάρια τύπου Financial for Non-Financial Executives. 

Είναι Senior Training Manager / συνεργάτης της EY στην Πολωνία και Μέση Ανατολή εδώ και 15 χρόνια ενώ ταυτόχρονα είναι εισηγητής της PRO Seminars Ελλάδας.

Φύλλις Γαβριηλίδου

Σύμβουλος Μνήμης | Ειδικός Meta-Μάθησης & Παραγωγικότητας | Συγγραφέας

Ως Σύμβουλος Μνήμης και Ειδικός Meta-μάθησης και Παραγωγικότητας αποστολή της είναι να βοηθά ανθρώπους να είναι άκρως παραγωγικοί και να μαθαίνουν έως και στο ένα τρίτο του χρόνου, ακόμα και αν νωρίτερα πίστευαν πως δεν θα μπορούσαν να τα καταφέρουν, και να πάρουν τους βαθμούς ή τη δουλειά που ονειρευόταν.

Ίδρυσε το πρώτο διαδικτυακό σχολείο Meta-Μάθησης και Μνήμης στην Ελλάδα και φροντίζει μέσα από ομιλίες, εργαστήρια και άρθρα να βοηθά ανθρώπους να κατακτήσουν τους στόχους τους εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά.

Ιωάννης Ζησιμάτος

Ο Ιωάννης Ζησιμάτος έχει διατελέσει για σειρά ετών Διευθυντικό Στέλεχος Επιχειρήσεων (Βιομηχανικές, Εμπορικές, Παροχής Υπηρεσιών) και διατελεί σήμερα Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Εκπαιδευτής Στελεχών. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών και διαθέτει Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA).

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1988 και για μία 20ετία διετέλεσε – με επιτυχία – στέλεχος σε επιχειρήσεις, περνώντας από όλες τις λειτουργίες μιας επιχείρησης όπως Πωλήσεις, Οικονομική Διαχείρηση, Διοικητική Διαχείρηση, Διαχείρηση Αγορών και Αποθεμάτων & Διαχείρηση HR.

Ως Business Consultant σε μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, έχει εκπονήσει 10άδες επιχειρηματικές μελέτες όπως Sales Plan, Business Plan, Οργάνωση τμημάτων Πωλήσεων Β2Β, Μελέτες Αγορών και Αποθεμάτων, μελέτες αυτοματοποίησης διαδικασιών, δημιουργίας συστημάτων διοίκησης, οργάνωσης και λήψης αποφάσεων και αξιολόγησης προσωπικού.

Από το 2006 έχει διαμορφώσει αποτελεσματικά Συστήματα Διοίκησης σε δεκάδες επιχειρήσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα, έχει διενεργήσει Coaching και Mentoring σε δεκάδες επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων.

Από το 2016 εξειδικεύεται στην Οργάνωση τμημάτων Πωλήσεων Β2Β και τον σχεδιασμό μεθόδων διαμόρφωσης – εφαρμογής – αξιολόγησης ποσοτικών, αξιακών, ποιοτικών στόχων Ανάπτυξης Πωλήσεων & Κερδοφορίας, με ιδιαίτερα συγκεκριμένη και διαφοροποιημένη μεθοδολογία που καταλήγει σε μετρήσιμα αποτελέσματα και αξιολογήσεις και ερμηνείες για την Λήψη Αποφάσεων.

Ως εκπαιδευτής σεμιναρίων έχει χιλιάδες ώρες διδασκαλίας έχοντας εκπαιδεύσει προσωπικό και στελέχη σε περισσότερες από 500 επιχειρήσεις σε σεμινάρια Πωλήσεων, Management, Soft Skills, Οικονομικά και Αναδιοργάνωσης.

Επιπροσθέτως, έχει διδάξει σε εκπαιδευτικά κέντρα και κολλέγια: προγράμματα MBΑ, Sales Academy, Sales Diploma και Μεταπτυχιακά Οικονομικής Διοίκησης και έχει συγγράψει δεκάδες εκπαιδευτικά εγχειρίδια.

Ιωάννης Τριανταφύλλου

Ο Ιωάννης Τριανταφύλλου είναι οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων ειδικευμένος σε φορολογικά θέματα.
Έχει εργασθεί για πολλά χρόνια σαν οικονομικός διευθυντής σε ομίλους εταιρειών που περιλάμβαναν βιομηχανίες, τεχνικές εταιρείες, εταιρείες πληροφορικής και εμπορικές εταιρείες.
Έχει επίσης εργασθεί σε διευθυντικές θέσεις σε εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων. Σαν project manager έχει επιβλέψει μεγάλα επενδυτικά έργα που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια αναπτυξιακών νόμων και κοινοτικών προγραμμάτων.
Σήμερα εργάζεται σαν φοροτεχνικός και σύμβουλος εταιρειών πληροφορικής για την ανάπτυξη λογισμικού εμπορικών και λογιστικών εφαρμογών.
Έχει πολύ μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία ως εισηγητής σεμιναρίων.

Σοφία Σκευοφύλακα

Η Σοφία Σκευοφύλακα είναι Απόφοιτη του MSc in Innovation, Entrepreneurship and Management του Imperial College London. Είναι Co-Founder και CCO της επιχείρησης Hatzi Filax Group Consulting|Training|Technology. Πτυχιούχος του Dundee University σε International Business with Marketing και διαθέτει Diploma σε Career and Professional Development. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Deans’ Student Advisory Council στο Imperial College London για το οποίο έχει τιμηθεί με το βραβείο Diversity in Business για τη χρονιά 2020. Επίσης, έχει διατελέσει Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Dundee University Student Association. Κατά τη διάρκεια της πορείας της στην Σκωτία έχει βραβευτεί με 7 Εθνικά Βραβεία για Best Student Experience.